Fitoterapi Eğitimi
Eski çağlardan bu yana hastalıkların tedavisinde kullanılan bitkiler doğal kaynaklar olarak fitoterapide de kullanmaktadır. Yüzlerce bileşiğe sahip olan bitkiler vücuttaki birçok hastalıklı noktanın iyileştirilmesi ve güçlendirilmesinde etkilidir. Genel sağlık durumunun iyileştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve yaşlanmanın geciktirilmesi amacı ile uygulanan fitoterapi giderek yaygınlaşan bir terapi tedavi şeklidir.
Fitoterapi Nedir Ne İşe Yarar?
Yunan dilinde bitki demek olan “fito" kelimesi ile tedavi anlamında kullanılan terapi kelimelerinin birleşimi olan fitoterapi bitkisel ilaçlarla tedavi yöntemidir. En eski tıbbi tedavi yöntemlerinden biri olup özellikle Avrupa natüröpatisi ve geleneksel Çin tıbbının en önemli parçalarından biridir. Yüzyıllar geçtikçe daha da gelişen fitoterapi, geleneksel ve modern ekstraksiyon yöntemleri kullanılarak şifalı bitkilerin hem pratik hem de etkili ürünler şeklinde uygulandığı bir terapi şeklidir.
Zayıflama çayları, zayıflama ilaçları, aktarlarda bulunan bitkisel karışımlar ve daha birçok tıbbi ve aromatik bitki hastalıklardan korunmak, hastalıkları iyileştirmek ve sağlığı korumak amacı ile destek tedavi olarak tercih edilmektedir. Bilimsel temellere, klinik çalışmalara ve yapılan araştırılmalara dayandığı için güvenilir bir destek tedavi olarak popülerdir.
Fitoterapi Nasıl Uygulanır?
Kişiye göre değişen fitoterapi uygulaması kişinin genel sağlık durumuna, hastalık derecesine ve vücut yapısına göre kişiye özel uygulanır. Uzmanlık gerektiren bir destek tedavi olarak kişinin ihtiyacı olan bitkisel tedavi uzman tarafından kişiye özel belirlenir.
Fitoterapi uygulamasında;
-
Krem, losyon veya merhem formunda olan bitki sorunlu bölgeye uygulanır
-
Hastalığa göre ilaç formundaki bitki ağız yolu ile alınır
-
Çay formunda veya suda eritilmiş halde bitki özütleri tüketilir
-
Bitkisel yağlar masaj olarak sorulu bölgeye uygulanır
-
Bitki suları doğrudan besin olarak tüketilir
-
Birden fazla bitki karışımı formunda tüketilir
Son yıllarda özellikle tercih edilen fitoterapinin tercih edilmesindeki en önemli faktörler şöyle sıralanabilir;
-
Tıbbi tedavi ve ilaçların çok fazla yan etkisinin olması
-
Tıbbi tedaviden memnun olmama ve sonuç alamama durumu
-
Tıbbi tedavi yan etkilerinin azaltılması ihtiyacı
-
Kişinin sağlığını korumada daha da bilinçlenmesi ve kendi sağlığını korumada aktif rol almak istemesi
Fitoterapi Ürünleri Nelerdir?
Fitoterapide kullanılan meyve, sebze ve bitkiler oldukça fazladır. Bunlardan bazıları ise şunlardır; kuşburnu, adaçayı, civanperçemi, lavanta, sarı kantaron, rezene, melisa, sarımsak, kekik, hindiba, aloe vera, meyan kökü, hardal, guarana, zencefil ve daha binlerce bitkidir.
Kimler Fitoterapi Uzmanı Olabilir?
Uzmanlık gerektiren bir dal olan fitoterapide herkes fitoterapist olamıyor. Eczacılık fakültesini bitirip bu alanda yüksek lisans yapanlar fitoterapist olabiliyor. Doktorlar, eczacılar ve beslenme uzmanları, bitki bilimciler, sağlık koçları ve beslenme uzmanı gibi sağlık personelleri fitoterapi eğitimi alabilir ve eğitim sonunda fitoterapi sertifikasına sahip olabilir.
Fitoterapi Eğitimi
Uzaktan eğitimle alınan fitoterapi eğitimi için ANBNOVA ile iletişime geçebilir, bitkilerin özelliklerini, faydalarını ve kullanım şeklini fitoterapi eğitimi ile öğrenebilirsiniz. Fitoterapi sertifika sahipleri bitkiler ve kullanımı konusunda uzman davranışlar sergileyen kişilerdir. Eğitim programına katılan, eğitimi başarı ile tamamlayan, sertifikasyon sınavına katılan ve sertifika başvurusu yapanlar fitoterapist sertifikası sahibi olmaktadır. Belli bir geçerlilik süresi olan sertifikaların güncel tutulması önemli olup eğitim kurumunun belirlediği yenileme planının takibi yapılmalıdır.
Onlarca eğitim programı, alanında uzman eğitmenleri ve en güncel eğitim içerikleri ile kaliteli bir eğitim alacağınız ANBNOVA Akademi, bütçenizi zorlamadan ihtiyacınız olan eğitimleri alabileceğiniz güvenilir bir adrestir. ANBNOVA ile iletişim geçerek fitoterapi eğitimi için bilgi alabilir, kendinize ve çevrenize bitkilerin gücünden faydalanarak yeteneklerinizi göstererebilirsiniz.