Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi

Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi

Olağanüstü kişiler, olaylar ve kahramanların yer aldığı masallar kuşaktan kuşağa aktarılan hayal ürünü halk hikâyeleridir. Anlatımı kısa ve yoğun olan masalların çocuklar üzerinde yarattığı etki büyüktür. Hikâye ve masallarla çocuklara verilen mesajlar onların hayal gücünün gelişmesinde son derece etkilidir.

Hikâye ve Masal Anlatıcılığı

En önemli becerilerden biri olan hikâye ve masal anlatıcılığı, çocukların yaş grubuna uygun masalları tonlama, jest ve mimiklere dikkat ederek anlatmadır. Ukulele, tef, davul ve kalımba gibi müzik aletleri ile anlatım desteklenebilir. Hatta anlatıcı tek renk bir kıyafet veya dikkat çekici bir kostüm giyerek ve kukla benzeri nesneler kullanarak masal anlattığı kitlenin dikkatini üzerinde daha yoğun bir şekilde toplayabilir. Online verilen hikâye ve masal anlatıcılığı eğitimine isteyen herkes katılmakta ve hikâye ve masal anlatıcılığı sertifikası sahibi olmaktadır.

Masal Anlatıcılığı Eğitimi Nedir?

Katılım için herhangi bir ön koşulun olmadığı masal anlatıcılığı eğitimine anne-babalar, öğretmenler, öğretmen adayları, psikologlar, sosyologlar, çocuk gelişim uzmanları ve masal anlatımına ilgi duyan herkes katılmaktadır. Uzaktan alınan masal anlatımı eğitiminin içeriği şöyledir;

  • Masal anlatıcılığına giriş

  • Masal nedir?

  • Masal türleri

  • Masal anlatıcılığında kullanılan yardımcı materyaller

  • Masalın temel yapısı ve unsurları

  • Masal ve hikâyenin eğitimsel etkileri

  • Hikâye ve masal anlatıcılığı literatürü

  • Masal ve hikâye anlatma teknikleri

  • Uygun ortamın hazırlanması

  • Kendini geliştirme yolları

  • Masalda tekerleme

  • Masal rutini

  • Masal anlatıcılığında tercih edilebilecek kıyafetler

Katılımcıya çok şey kazandıran hikâye ve masal anlatıcılığı eğitimi, zamandan ve mekândan bağımsız uzaktan verilen bir eğitimdir. Yoğun iş temposu ve günlük koşuşturmaca içerisinde olduğumuz günümüzde online eğitimlerle katılımcıların kendini geliştirmesini ve kariyer yapmasını sağlaya ANBNOVA Akademi, hikâye ve masal anlatıcılığı eğitimi için güvenle başvuracağınız bir adrestir.

Masal Anlatıcılığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Masal anlatıcılığı kursuna katılanlar masalları ve masal anlatmayı seven, dinleyici kitlesini masal dünyasına çekmeyi hedefleyenler olup aldıkları eğitim sonrası hem kendisini hem de dinleyicileri geliştirmekte, eğlendirmekte ve mutlu etmektedir.

Alınan bu eğitimle öğretmenler çok daha etkili bir şekilde ders işlemeye başlar. Katılımcılar masal anlatıcılığının tarihçesini ve masal anlatma tekniklerini öğrenir. Dinleyici kitlesine uygun masal seçiminden hazırlık ve sunuma kadar her aşama için bilgi sahibi olur. Beden dilini kullanmayı ve ses tonunu ayarlamayı öğrenir. Dinleyici ile duygusal bir bağ kurmak çok kolaydır. Kişinin özgüveninin artmasını sağlar ve kendini daha iyi ifade etmesine katkıda bulunur. Kişinin hayal gücünün artmasını sağlarken yaracılığını ve hafızasını da güçlendirmeye yardımcı olur.

Masal anlatıcılığı sertifikasına sahip olmak, hem eski hem de günümüz modern çağının bir mesleği olan masal anlatıcılığı mesleğini icra ederek kariyerinde bir kapı daha açmak demektir. Öğretmen, psikolog, çocuk gelişim uzmanı ve sosyolog gibi meslek sahipleri ve tüm kursiyerler için masal anlatıcılığı sertifikasına sahip olmak bir ayrıcalıktır.

Masal Anlatıcılığı Eğitim Birimi

Birçok eğitim programından biri olan masal anlatıcılığı eğitimleri ile adından söz ettiren ANBNOVA, ihtiyaç duyulan eğitimler için güvenle başvuracağınız bir adrestir. Sektörün en çok tercih edilen eğitim birimlerinden biri olarak kaliteli ve güvenilir bir eğitim almanızı sağlamakta, kurs sonrası katılımcılar için hazırlanan eğitim sertifikaları ile gerek iş yaşamında gerekse gelecek planında katılımcıların hayallerine bir adım daha yaklaşmasını sağlamaktadır.

Hikâye ve masal anlatıcılığı eğitimi için ANBNOVA’ya başvurun ve offline, canlı yayın ve yüz-yüze eğitimlerden size en uygun eğitimi en uygun fiyatlarla alın.